Искам да си имаме бебе

4 признака, че мъжът ще бъде идеален татко

13 август 2020 г.

Не се преструвайте, че не сте от тези, които още след първата среща започват да си представят как ще изглеждат децата ви – всички жени го правят, дори мислите в тази посока да са просто блуждаещи и случайни. Само трябва да прецените дали наистина мъжът ще бъде наистина добър баща, или картинката на семейно щастие в рамка от сърчица не е само плод на фантазията.

Да срещнеш правилния за теб мъж е голям късмет, но има уловка - добрият съпруг не е задължително да е супертатко. С него може да ви е забавно, весело, да е удивително галантен, щедър, умен, успешен, но всичко това е напълно безполезно, когато имате бебе. За щастие, може да се познае предварително дали човекът, който ви целува, ще бъде баща с главна буква – има няколко признака:

Как вашият избраник се отнася към дребните неща?

Дали благодари за кафето сутрин, дали обръща внимание на гълъбите в парка… Животът на детето е пълен с такива малки, но важни моменти, които е жестоки да остават неоценени. Когато хлапето помоли баща си да се откъсне от важните си задачи, за да види неговите творения от пластилин, или да играят на готвачи, е хубаво таткото да не се изнизва с някакво извинение.

Игривостта е несъмнен плюс

Ведрият характер на мъжа е нещо прекрасно, защото можете да разчитате, че ще обича да играе на гъделичкане, да си преправя смешно гласа, да приспива кукли и да кара детето да се залива от смях – просто безценно! Повечето мъже обаче пред другите не свалят маската на мрачни и сериозни хора и си придават вид на хиперотговорни и задълбочени мислители. Обърнете внимание как се държат, когато сте насаме, показателно е.

Любящ баща е този, който е нежен и мил с близките си

Той не се притеснява да повтаря „Обичам те“ или да се извини, когато е необходимо, не се страхува да раздава на близките си прегръдки и да прави дребни мили жестове – именно тази емоционална топлина е адски важна за децата и им дава чувство на увереност и защита. Хвърлете един по-внимателен поглед към партньора си и помислете дали, когато в бъдеще се появи бебето, той ще показва нежност, или ще предпочете да потисне емоциите си и да се обгради с хладина, да изчаква на безопасно разстояние, докато хлапето пораснат.

Дали съхранява разсъдъка си, когато е под напрежение?

Ако бъдещият ви мъж съумява да контролира нервите си и не му е присъщо да избухва без повод, разчитайте, че ще бъде добър родител. За съжаление, независимо колко хрисимо детенце си имате, няма да избегнете чудовищни мигове и моменти на отчаяние. Точно тогава се разбира как се справят родителите и понеже повечето деца са си постоянен стрес тест, е важно да знаете, че можете да разчитате на човека до себе си, който ще се справи с пищящо бебе в 4 сутринта. Че няма да бъде агресивен към 3-годишното, когато то се мята по пода на магазина в истерия и че ще бъде разбиращ и съпричастен към това, че сте уморени, изнервени и понякога крайни.

Ако няма нищо против да напазарува и приготви вечерята вместо вас, ако предлага да ви направи масаж на краката, можете да сте спокойни не само за себе си. Този човек няма да забрави да нахрани детето, ще поеме инициативата да излезе с него вместо вас, ще знае кой е любимият му филм и ще проявява желание да го прави и да е съпричастен, а точно това е много ценно и това прави семейството силно.

Източник: rambler

Коментари

Напиши Затвори

Бъди първият, който ще напише коментар.

Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание.

Виж всички коментари
Your Information
Your Comment

Вижте още

Снимка: Getty

Здраве

Синът ми е на 12 години, а носи обувки номер 44

Каква трябва да бъде дължината на ходилото на тази възраст

Снимка: Shutterstock

Здраве

Най-идиотските съвети, които родителите получават

Сайт събра безумни предложения за отглеждане на бебето

Жена пие кафе. Снимка: Shutterstock

Здраве

Дами, не прекалявайте с кафето – може да се простите с бюста си!

Но пък от него има и някои ползи за здравето

По възраст

Снимка: Getty

Здраве

Синът ми е на 12 години, а носи обувки номер 44

Каква трябва да бъде дължината на ходилото на тази възраст

Снимка: Shutterstock

Здраве

Най-идиотските съвети, които родителите получават

Сайт събра безумни предложения за отглеждане на бебето

Жена пие кафе. Снимка: Shutterstock

Здраве

Дами, не прекалявайте с кафето – може да се простите с бюста си!

Но пък от него има и някои ползи за здравето