Кевин Костнър: Обожавам да пея с децата си

10 цитата от актьора за приключението да си родител

22 Януари 2020 г.

На 63 той живее по-добре на конното седло, отколкото на червения килим в Холивуд.

Свири на китара в бандата си Kevin Costner and  Modern West  и строи къщи по собствен проект, а когато не снима в киното е просто баща на пълен работен ден.

Кевин Костнър има седем деца от три жени, като най-малката му дъщеря Грейс е на 10. Звездата от „Танцуващият с вълци“ и „Бодигард“ поставя семейството в центъра на вселената си.

Пред parade.com двукратният носител на "Оскар" споделя 10 истини за бащинството от първо лице.

Какво иска да знаят децата му

През по-голямата част от времето единственото нещо, което трябва да направим за децата си, е да не им се пречкаме. Да ги оставим да научат своите уроци, борейки се за мечтите си.

Да им напомним, че големите мечти искат много здрава работа. Те не падат от тавана, в който зяпаш. Истината е, че бих убил за децата си.  Знам колко дръзко звучи това и сигурно ви кара да седнете, но е факт.

За първите му дни като баща

Хората непрекъснато се хвалят как като станат родители за втори, трети път, се справят като супер герои. Но аз се гордея с усилията, които положих като млад баща.

Бях там за всички малки моменти, като когато дъщеря ми забравяше да пее в училищната пиеса, защото беше по-заета да ми маха от сцената. Нямам търпение да преживея тази тръпка отново.

За най-важната му роля

Филмите са магия, в тях играеш герои, но в живота идва момент, в който си просто баща и трябва да се прибереш у дома за вечеря. Играл съм две роли до момента – за едната ми плащат прилично и съм на екран, а в другата съм просто „татко“ и това е най-смисления бис от съдбата, който съм получавал.

За синовете и дъщерите

Винаги съм били изключително близък с дъщерите си, но не усещам особена разлика в отношението – освен може би факта, че момичетата най-често се сещат да ми направят сандвич, а синовете ми са над нещата.

За Деня на бащата

Получавам разкошни писма за Денят на бащата, и виждам как с времето стават все по-находчиви и ценни.

Малката Грейси беше подписала своята с „Твоето най-добро дете“. Ще се наложи да си поговоря с нея за емпатията и липсата на конкуренция  в семейството (б.а. смее се).

За решението да се ожени повторно

Страхът ми пречеше да се оженя за Кристин (б.а. втората му съпруга и майка на трите му най-малки деца). Тя искаше дете, но аз изпитвах дълбоко съмнение, че на тази възраст ще бъда достатъчно пълноценен баща. Една сутрин се събудих с мисълта „На път съм да изгубя красива жена, която иска да сподели живота си с мен, защото изпитвам паника да отглеждаме заедно дете?“.

Колебанията ми се изпариха. Понякога това, от което най-много се страхуваш, спасява животът ти.

За прекарването на време с децата

Обичам да пазарувам с дъщерите си. Често ще ме видите в мола с тях, мотая се между щендерите с дрехи  с часове и не това ми действа успокояващо.

Синът ми Джо е страхотен автор на песни и саунд инженер, а двете ми големи дъщери имат групи, така че да пея с тях е върха! Нещо като да празнуваш Коледа два пъти в годината.

За бащинството като по-възрастен

Не се заблуждавам – няма да съм достатъчно дълго наоколо, за да видя на какво прилича бъдещето на малките ми деца, така, както вече го строим с големите.

За това прекарвам всяка свободна секунда с тях.

За уроците от родителите му

Баща ми жертва наистина много, за да даде достойно оразование на мен и брат ми. Той бе дете на Голямата депресия и възпита в мен усещането, че мога да постигна всичко.

Родителите ми че научиха, че човек трябва да бъде щастлив в кожата си такъв, какъвто е, а не такъв, какъвто очакват останалите да бъде.

За глезенето на децата

Всичките ми деца са отгледани с любов, което е най-важния актив в едно семейство. Като дете нямах нищо освен дрехите на  гърба си, но ако ми бяхте попитали тогава, щях да ви кажа, че въртя света на малкия си пръст! Имахме спретнато дворче в Комптън, Калифорния, голямо колкото кибритена кутия, но за мен беше като цяло кралство. Винаги съм учил децата си да работят здраво и да не порят с нос облаците, за да не паднат от високо.

Превод и адаптация: Теди Огнянова

Коментари

Напиши Затвори

Бъди първият, който ще напише коментар.

Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание.

Виж всички коментари
Your Information
Your Comment

Вижте още

Снимка: Getty

Здраве

Синът ми е на 12 години, а носи обувки номер 44

Каква трябва да бъде дължината на ходилото на тази възраст

Снимка: Shutterstock

Здраве

Най-идиотските съвети, които родителите получават

Сайт събра безумни предложения за отглеждане на бебето

Жена пие кафе. Снимка: Shutterstock

Здраве

Дами, не прекалявайте с кафето – може да се простите с бюста си!

Но пък от него има и някои ползи за здравето

По възраст

Снимка: Getty

Здраве

Синът ми е на 12 години, а носи обувки номер 44

Каква трябва да бъде дължината на ходилото на тази възраст

Снимка: Shutterstock

Здраве

Най-идиотските съвети, които родителите получават

Сайт събра безумни предложения за отглеждане на бебето

Жена пие кафе. Снимка: Shutterstock

Здраве

Дами, не прекалявайте с кафето – може да се простите с бюста си!

Но пък от него има и някои ползи за здравето