12 странни навика, които всяка майка притежава

Всяка раждала жена ще ги разпознае – няма начин

07 август 2021 г.

Като оставим настрани характерните навици на всеки човек, има някои странни, забавни, донякъде неприлични и даже вредни неща, по които ще различите младата майка от сто километра – има много неща, които ни обединяват.

Разпознавате ли някой от следните у вас?

Ядат бързо

И не просто бързо, а с мълниеносна скорост поглъщат всичко наоколо, което става за ядене. Ако у дома това им позволява да не умрат от глад, даже когато бебето постоянно бърка в тяхната чиния, на обществено място този навик не изглежда особено добре. Едва ли приятелите ви ще останат във възторг, ако, когато им отидете на гости или сте заедно на ресторант, ометете цялата си порция, още преди те да са хванали вилиците и ножовете.

Има и друга смешна привичка, свързана с храненето на младите майки – да се крият, за да успеят да похапнат. Не е особено забавно обаче, ако вече са тръгнали на работа, а не са се отърсили от този навик…

Полюшват количката, дори когато бебето не е вътре

Много майки признават, че редовно поклащат пазарската количка в магазина, като че ли е бебешка – свикнали са да люлеят приспивно детето до такава степен, че дори, когато то не е наоколо, продължават.

А майките, които носят децата си в слинг, често пъти могат да бъдат видени да подскачат леко и да се полюшкват както си стоят, дори когато са без бебе и без слинг. Тази гледка отстрани е доста интересна, но какво ли си мислят околните?

Изговарят на глас всичко, което видят

Когато детето е малко, сме свикнали да му обясняваме всичко, което видим наоколо, и го правим дори, когато хлапенцето не е наоколо. Ако видите някоя жена да си говори сама неща от сорта: „Ето, сега светофарът ще светне зелено.“ или „Само да отидем до магазина и се прибираме“, не се притеснявайте - тя не е луда, тя просто е майка.

Да бързат

Това майките го умеят най-добре - да се обличат и гримират за секунди, да се втурват към вратата, да я затварят бързо – навик е от времената, когато тичат да излязат, преди детето да се е усетило, че ги няма, и да се разплачат. Само че ако го правят, когато са без дете на гости?

Да спасяват

Още един навик, от който е трудно да се избавят майките – да контролират и „спасяват“ детето, което, според тях, е в опасност. Дори, когато става дума за чужди деца и техните родители са наблизо…

Повтарят много пъти едно и също

Някои майки, свикнали да повтарят по сто пъти нещо на непослушното дете, не могат да се отърсят от този навик и го практикуват и с роднини, и с приятели и даже с почти непознати. А когато им се дразнят, са искрено учудени.

Успокояващото „Ш-ш-ш-т“

Казват утешително „ш-ш-ш-т“, когато някой се събуди, дори този човек отдавна да не е дете. Една майка даже си призна, че се е опитвала с шъткане да успокои непознат, който е крещял в съня си по време на самолетен полет.

Да крият опасните предмети

Да прибират ножовете, вилиците, препаратите за миене и пране на недостъпно за детето място, да готвят само на далечните котлони на печката, да слагат надалеч чашите с горещо кафе, запалките, ножиците… Това е отличителна черта на опитните майки, които дълго време са се грижили за обезопасяването на пространствата около малкото.

Да се грижат

Илюстрация: Guliver / iStock

Звучи странно, но загрижеността невинаги е уместна. Например, когато кажете на съпруга си: "Сложи си шапката, за да не настинеш!“ Или да се втурнете да вдигате възрастен човек, който се е спънал и паднал, а е два пъти по-висок и по-широк от мас.

Дезинфекция на всичко и всички

Това е много важно, когато имате малко дете, но е твърде странно, когато то си спи, а вие дезинфекцирате ли дезинфекцирате повъхрностите наоколо със салфетки, напоени със спирт.

Да вземат със себе си много неща „за всеки случай“

Ако сте майка, в чантата ви винаги ще се намери шише с вода, мокри кърпички, играчка, полезни бонбони, солети или нещо друго за хапване, както и куп други изключително ценни неща за моментит, когато сте с малко дете. Но ако сте на делова среща, а от чантата ви се подава памперс или резервен биберон?

Странно облечени

Неизменно с удобни маратонки, шапка, закриваща неглижираната коса, огромна пола, задължително шарена (за да не личат петната) и винаги с раница на гърба, пълна с нещата „за всеки случай“ – познат ли ви е този образ? Тази жена е готова за дълги преходи и за всякакви ситуации!

По материали на: detstrana.ru

 

Коментари

Напиши Затвори

Бъди първият, който ще напише коментар.

Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание.

Виж всички коментари
Your Information
Your Comment

Вижте още

Снимка: Getty

Здраве

Синът ми е на 12 години, а носи обувки номер 44

Каква трябва да бъде дължината на ходилото на тази възраст

Снимка: Shutterstock

Здраве

Най-идиотските съвети, които родителите получават

Сайт събра безумни предложения за отглеждане на бебето

Жена пие кафе. Снимка: Shutterstock

Здраве

Дами, не прекалявайте с кафето – може да се простите с бюста си!

Но пък от него има и някои ползи за здравето

По възраст

Снимка: Getty

Здраве

Синът ми е на 12 години, а носи обувки номер 44

Каква трябва да бъде дължината на ходилото на тази възраст

Снимка: Shutterstock

Здраве

Най-идиотските съвети, които родителите получават

Сайт събра безумни предложения за отглеждане на бебето

Жена пие кафе. Снимка: Shutterstock

Здраве

Дами, не прекалявайте с кафето – може да се простите с бюста си!

Но пък от него има и някои ползи за здравето