Искате повече от живота? Тогава изисквайте повече от себе си

Вдигането на летвата и още 5 стъпки към успеха в реалния свят

30 Януари 2019 г.

Ако в нещо не ви върви, но се преструвате, че всичко е наред, в крайна сметка ще успеете. Паденията са последвани от възходи, но, междувременно, работете за своята популярност, създайте свой собствен бранд, следвайте примерите на богатите и известните и останете позитивни.

Това в наши дни се приема за "мъдрост" и не може да се опише с думи колко глупави са тези твърдения. Те не са за личности, които се стремят да бъдат успешни. Слушайте ги, ако искате да бъдете същите безпринципни хора като онези, които пишат подобни неща в стил „самоусъвършенстване“, но всъщност никога не са управлявали истинска компания, не са произвели истински продукт, нямат експертни познания и не са направили нищо, за да помогнат на някой друг, освен на себе си.

Когато не си поставяте огромни цели в живота и кариерата, тогава най-доброто, на което можете да се надявате, е незначителен резултат. И като казвам „незначителен“, имам предвид наистина нищожен - говоря за борбата да се свържат двата края, за безцелното съществуване, което води до осъзнаването, че в крайна сметка изгубили ценни години в това безперспективно битие.

Обаче когато действително искате да постигнете нещо сериозно, с което да се гордеете, трябва да вдигнете летвата високо, а също и да увеличите изискванията си към тези, с които се съветвате, към своите цели и най-важното – към това, което очаквате от самите себе си.

Звучи добре, нали? Знам, защото това е, което всички наистина искаме. Искаме да вършим работата си страхотно, да се гордеем с постиженията си, да водим целенасочен живот, да жънем плодовете на своите усилия и да сме финансово осигурни и независими.

Иронията е в това, че сме свикнали да усложняваме всичко и да сваляме гарда, когато правим нещо. Но ако се стремим към големи постижения, сме длъжни да оценяваме повече възможностите си, да си поставяме по-високи цели и просто да се придържаме към тях. На практика има пет стъпки към постигането на всичко това.

Вярвайте в себе си

Длъжни сте да вярвате, че сте тук не просто така, а има причина за това. Длъжни сте да вярвате, че когато откриете своята голяма цел, тя ще ви подхожда като перфектното облекло, специално ушито за вас. Трябва да вярвате, че такова нещо съществува и ако направите правилния избор, ще го намерите.

Намерете онова, което ви харесва

Трябва да се откъснете от екрана на компютъра и да намерите работа на място, където можете да срещнете предприемчиви хора и нови възможности. Тогава ще осъзнаете, че сте открили онова, което ви подхожда и с което най-много искате да се занимавате. Може да отнеме време, но ще успеете.

Фокусирайте се над това да станете най-добрите

Когато намерите своето поприще, се съсредоточете над усъвършенстването си. Може да се наложи да се върнете буквално в училище и да се подобрявате в продължение на години. Но когато се стараете, ще можете да разчитате на успех, да създадете по-добри неща – с ум и съобразителност ще можете да победите конкурентите.

Преодолейте страховете си, отстранете препятствията и не спирайте

Ще намерите много съмишленици, които са увлечени в работата и с които можете да се съветвате и да си сътрудничите. Когато си вярвате, ще бъдете силни. Ще бъдете принудени да се сблъскате със страхове и проблеми, но щом сте упорити и търпеливи, ще ги преодолеете и тогава ще дойдат успехите.

Очаквайте с нетърпение следващите сериозни предизвикателства

След много години ще седите в офиса си и ще си мислите, че сте направили всичко, което можете, че сте постигнали много и парите вече не са проблем. Успели сте да постигнете значителен успех. Въпреки това, вие обичате работата си толкова много, че постоянно очаквате нови сериозни предизвикателства. В крайна сметка това е, за което живеете.

Ако някога сте се интересували какво е да си успешен предприемач, изпълнител или бизнес лидер, вече го знаете – не се дължи на факта, че вършите много малки неща, а че сте най-добрите в едно нещо. Вдигайте летвата и изисквайте повече от себе си и от другите – това води до успех в реалния свят.

Steve Tobak

Коментари

Напиши Затвори

Бъди първият, който ще напише коментар.

Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание.

Виж всички коментари
Your Information
Your Comment

Вижте още

Снимка: Getty

Здраве

Синът ми е на 12 години, а носи обувки номер 44

Каква трябва да бъде дължината на ходилото на тази възраст

Снимка: Shutterstock

Здраве

Най-идиотските съвети, които родителите получават

Сайт събра безумни предложения за отглеждане на бебето

Жена пие кафе. Снимка: Shutterstock

Здраве

Дами, не прекалявайте с кафето – може да се простите с бюста си!

Но пък от него има и някои ползи за здравето

По възраст

Снимка: Getty

Здраве

Синът ми е на 12 години, а носи обувки номер 44

Каква трябва да бъде дължината на ходилото на тази възраст

Снимка: Shutterstock

Здраве

Най-идиотските съвети, които родителите получават

Сайт събра безумни предложения за отглеждане на бебето

Жена пие кафе. Снимка: Shutterstock

Здраве

Дами, не прекалявайте с кафето – може да се простите с бюста си!

Но пък от него има и някои ползи за здравето