Когато гледаме в различни посоки

4 признака, че единият надраства другия във връзката

07 Януари 2019 г.

Ако с човека насреща си имаме различни интереси и осъзнаването на това ни осени на първата среща, тогава е лесно - просто се разминаваме и всеки продължава напред. Но ако се случи след няколко години съжителство има над какво да се замислим.

Това се среща често - в началото сме си пасвали като двойка, обаче полека лека става ясно, че вървим заедно, но с различни темпове. Как да разберем дали е така и какво можем да направим?

Очакваме различни неща от отношенията

Надявате се той да ви предложи брак, мечтаете за дете и семейство, но партньорът ви все още е твърдо убеден, че това е сериозна крачка, за която е рано. Това може да бъде признак, че сте го надраснали. Когато не гледате „в една посока“, имате два варианта – или да настоявате за развитие на връзката, при което рискувате да я провалите, или да го чакате „да узрее“. И двете опции обаче няма да ви направят щастливи.

Променили сте възгледите си за съвместната почивка

Винаги преди сте залагали на петък вечер с компании и в нощни клубове, но напоследък се улавяте, че тези срещи ви изморяват, че търсите по-лежерни развлечения и в почивните дни ви е по-приятно да си останете вкъщи и да си пуснете любим сериал, да поспортувате, да си четете в леглото. В същото време обаче той предпочита приятелските забавления както преди, това му е приятно и интересно, вместо „да се затвори вкъщи“.

В такава ситуация вероятно ви се струва, че е правилно да игнорирате своите желания, за да запазите отношенията си, а от друга страна си мислите, че май все пак ще бъде по-добре всеки да прави това, което иска, макар и това да не допринася за близостта ви.

Във всеки случай вашите приоритети са се променили, а неговите не, и това е сигнал, който не можете да подминете.

Чувствате, че заради него кариерата ви зацикля

Напоследък вече не ви се струва толкова важно да израствате в службата, защото си давате сметка – това означава да прекарвате повече време в работа, да отсъствате по-често от вкъщи, вместо да сте си заедно с половинката. Не държите да работите в престижна компания, за която се налага да заминете в друг град или да пътувате много. Отказвате се от повишаване на квалификацията, защото това отново означава да се отдадете на учене, а не на семейни отношения.

Няма нищо лошо, ако това ви устройва - никой не е казал, че кариерата трябва да бъде най-важния приоритет в живота.

Но когато се чувствате нереализирани, когато работата, която вършите, не ви е интересна или ви носи неприятни емоции и не усещате, че това може да се компенсира с добрите лични отношения? В двойката винаги се налага да се правят компромиси в името на взаимното щастие. Само че ако това прави някой от двамата нещастен, подобни жертви са безсмислени.

Финансовите ви навици не съвпадат

За вас е важно да събирате пари, за да си купите апартамент, или спестявате за пътешествие, докато другият си кара както преди – ден за ден. Щом мислите, че този модел на поведение не е продуктивен, а вие сте готови да отидете по-далеч, е очевидно – назрява сериозен проблем. Възможно е да ви се отдаде да регулирате ситуацията, като разделите общия бюджет и обособите фонд за общите потребности, а останалите доходи да харчите всеки по свое усмотрение.

Разбира се, мащабните планове като покупка на жилище винаги са по-ефективни, когато и двамата са решени на тази стъпка. Ако мненията ви за разпределение на парите невинаги са се различавали, става ясно, че превъзхождате партньора си. Парите не са главното при избора на приятел и съпруг/а, но в съвместния живот те често стават причина за конфликти.

От всичко дотук не си правете извода, че отношенията ви са обречени – щом се обичате, но усещате, че се разминавате, говорете с него/нея, за да разберете как реагира на проблема. Не бързайте да обвинявате, да късате, не се чувствайте виновни. Кажете, че искате да пробвате нови неща и би било чудесно, ако го направите заедно.

Щом чувствата помежду ви са достатъчно силни, ще намерите начин да се развивате заедно и това са най-хубавите отношения – когато хората се вдъхновяват един друг.

Ако обаче партньорът ви не е готов да промени живота си, е възможно да тръгнете по различни пътища. Връзката, която и каквато и да е тя, не би трябвало да изисква жертви.

heroine.ru, адаптация Марина Атанасова

Коментари

Напиши Затвори

Бъди първият, който ще напише коментар.

Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание.

Виж всички коментари
Your Information
Your Comment

Вижте още

Снимка: Getty

Здраве

Синът ми е на 12 години, а носи обувки номер 44

Каква трябва да бъде дължината на ходилото на тази възраст

Снимка: Shutterstock

Здраве

Най-идиотските съвети, които родителите получават

Сайт събра безумни предложения за отглеждане на бебето

Жена пие кафе. Снимка: Shutterstock

Здраве

Дами, не прекалявайте с кафето – може да се простите с бюста си!

Но пък от него има и някои ползи за здравето

По възраст

Снимка: Getty

Здраве

Синът ми е на 12 години, а носи обувки номер 44

Каква трябва да бъде дължината на ходилото на тази възраст

Снимка: Shutterstock

Здраве

Най-идиотските съвети, които родителите получават

Сайт събра безумни предложения за отглеждане на бебето

Жена пие кафе. Снимка: Shutterstock

Здраве

Дами, не прекалявайте с кафето – може да се простите с бюста си!

Но пък от него има и някои ползи за здравето