Децата на "Откраднат живот"

Димитър Рачков-син е ветеран в сериала, в който майка му е сценарист

07 Януари 2020 г.

 

Да глътнеш монета, за да привлечеш вниманието на баща си в разгара на операция, а после, когато клапата щракне и режисьорът доволно извика „Имаме го!“, да пийнеш едно топло мляко и да пазиш бузите си от любвеобилната Марта Вачкова.
Това е реален сценарий за Димитър Рачков-син, който снима в „Откраднат живот“ от четвъртокласник.
Най-успешният медицински сериал в българското кино ще ускорява пулса на зрителите на Нова с девети сезон  през пролетта.
Докато в социалните мрежи текат залози дали д-р Стаменова (Ернестина Шинова) ще се реши освен внуци да дундурка и едно общо пиленце с любимия ѝ Врабчев (Дани Рашев), noviteroditeli.bg ви припомня кои са децата на екранните лекари от „Света Анастасия“.  

 

Футбол с кестени, вместо телефон

Когато не прави смешни физиономии зад режисьорската клапа и не води преговори с екипа да задържи фалшив гипс върху ръката си, за да не пише в училище, Димитър Рачков-син рита кестени в двора. Футболът е любимия му спорт, за това, когато му приберат всички мобилни устройства той предпочита да се забавлява по аналоговия начин на децата от 80-те – тича на двора и вкарва голове срещу въображаем противник.

Митко попада в „Откраднат живот“ по свое желание – той е син на сценаристката Христина Апостолова от връзката ѝ с комика Димитър Рачков. Мечтае да стане актьор като баща си и влиза в каста като Коко – дете от дом, чиято майка е починала, а татко му изкарва хляба си като тираджия в чужбина.
Появата му в сериала повдига темата за приемното родителство и ужасната бюрократична машина, с която сестра Жекова успява да се пребори, за да се грижи за момчето. Рачков се появява и като екранен баща на Коко, но дотогава научавал как се справя синът му с актьорските си задачи само от Марта Вачкова.
Звъннал да го похвали просълзен от гордост щом гледал сцената, в която надзирателят в дома за деца се опитва да отведе Коко от кандидат осиновителката му.

Митко младши учи във Френската гимназия и всеки делничен ден ходи на различен спорт – от плуване и айкидо от разходи с кучета в планината.

 

Три бебета в прегръдките на Диана Димитрова

 

„Бебе Диана“ бе словосъчетанието, което предизвикваше сълзи и свистящо напрежение между желаещите да го осиновят д-р Огнянова и д-р Грънчарова.
Три новородени на различна възраст попадат в прегръдките на актрисите Диана Димитрова и Гергана Стоянова, докато биологичният ѝ баща от сериала – неврохирургът Деян Табаков, реши да я припознае и да се грижи за нея.
Най-малката звезда в „Откраднат живот“ се казва Дария Михайлова , а дебютът й като "пациент" в "Света Анастасия" е едва на 2.5 месеца. Момиченцето е придружено от родител на терен, спокойно е и обожава сцените с Диана Димитрова, споделят близки до продукцията.
Погледът на малката се променял, когато е в полезрението на любимата си екранна лекарка. В сцената с кръщенето детенцето се почувствало толкова комфортно в ръцете на Диана, че заспало.

Пепе взе приз за изгряваща звезда   

Малък рус ангел бие Юлиян Вергов в състезание с ролери, след което хапват пица.
Героят, предизвикал детето в доц. Банков, е Пепе – синът на д-р Карагьозов. Героят на Владо Карамазов претърпя опустошителна загуба в осми сезон и малкият му екранен партньор остана без майка.
Името Пепе лепва като втора кожа на Петър Милошев, синът на сценаристката Христина Апостолова и продуцентът на „Откраднат живот“ Евтим Милошев. Малкият влиза в „Свети Кирил“ като епизодик и пациент, чиято тежка задача е да отговори на въпроса какво е обядвал.  Години по-късно, когато сета на сериала се мести в столичен технологичния комплекс, той получава ролята на Пепе.
Комбинацията от драматични обрати (в поредицата детето отнася не само войната на разведени родители, но и тежка болест) и харизма донесе на Петър приза „Изгряваща звезда“ на тазгодишната церемония „Нова подкрепя българските филми“.
Момченцето често е хвалено от Владо Карамазов, че учи репликите си по-бързо от него.

 

Една столичанка в повече за доц. Захариев

„Някой ден ще избягам от вкъщи и ще се върна бременна, с татуировки!“. Репликата принадлежи на Мина Маркова, която печели ролята на Яна Лютова в „Столичани в повече“ 12-годишна и си тръгва от балканската комедия на bTV пълнолетна.
Във враждуващото екранно семейство е майка й Албена Павлова – персонажът ѝ Гълъбина се превърна в нарицателно за всяка плаха домакиня, чиято вселена се върти около дебелото черво на мъжа ѝ и патриархатът вкъщи.
Баща ѝ Емил Марков е сценарист на поредицата с най-голямото екранно дълголетие у нас, а в „Откраднат живот“ публиката го опозна като доц. Захариев.
Семейството няма навика да анализира ролите си, но Мина е фен на „Откраднат живот“. След като завърши столичната Испанска гимназия тя се отказа от идеята да учи актьорско майсторство и се насочи към психология в Холандия.

 

Още от Заедно

Майка и бебе. Снимка: Shutterstock

Основни правила на нощното кърмене

Коментари

Напиши Затвори

Бъди първият, който ще напише коментар.

Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание.

Виж всички коментари
Your Information
Your Comment

Вижте още

Снимка: Shutterstock

Здраве

Най-идиотските съвети, които родителите получават

Сайт събра безумни предложения за отглеждане на бебето

Жена пие кафе. Снимка: Shutterstock

Здраве

Дами, не прекалявайте с кафето – може да се простите с бюста си!

Но пък от него има и някои ползи за здравето

Снимка: Getty

 

Здраве

Детето седи като жаба по време на игра

Вредно ли е да седи с извити крака във W-поза

По възраст

Снимка: Shutterstock

Здраве

Най-идиотските съвети, които родителите получават

Сайт събра безумни предложения за отглеждане на бебето

Жена пие кафе. Снимка: Shutterstock

Здраве

Дами, не прекалявайте с кафето – може да се простите с бюста си!

Но пък от него има и някои ползи за здравето

Снимка: Getty

 

Здраве

Детето седи като жаба по време на игра

Вредно ли е да седи с извити крака във W-поза