Подготовка за бременността в 3 стъпки

Време за себе си, детоксикация и хранителен режим

20 Февруари 2018 г.

Кога започва подготовката за бременността? Задавали ли сте си някога този въпрос?
Редица проучвания доказват, че здравето на бъдещото дете изключително много зависи от здравето на родителите още преди зачеването.

Какво може да направим, за да подпомогнем естествения процес и кога е време да помислим затова, разказва лекарят хомеопат д-р Весела Попова-Балтова.

Снимка: личен архив
В този забързан живот, който водим, вече всичко се планира, в това число забременяването и раждането. 

За съжаление, нашите планове невинаги съвпадат с тези на природата и това е проблем. По този повод все повече жени се обръщат към мен с желание да се подготвят за бъдеща бременност, тъй като осъзнават, че не могат да се справят с напрежението и темповете, с които се движат.

Преди една бременност е добре жената да отдели повече време за себе си, да се наслади на момента на очакването да стане майка, да помечтае!
Особено, ако тази бременност е чакана и желана. Има редица алтернативни терапии и техники, които могат да ви подготвят за този най-важен момент в живота ви. 

Ценното на холистичния подход в случая е, че разглежда човек като едно цяло на физическо, емоционално и умствено ниво и не го разделя на части.
За да се случи бременността, съвсем не е достатъчно единствено жената да е физически здрава.

Психоемоционалното състояние на майката е тясно свързано както със забременяването, така и със здравето на бъдещото бебе. Научно доказано е предаването на стреса, мъката, разочарованията, депресията като нагласа на детето, както по време на бременността, така и преди нея.

Вече се говори за клетъчна памет, пренасяне на информация, епигенетично въздействие (от околната среда) и много други фактори, които могат да въздействат върху плода.
Поради тази причина подготовката за една бременност би било добре да започне достатъчно време преди случването ѝ, особено ако в живота на семейството е имало стресови периоди.

За това е добре да се помисли и в случай, че е имало по-сериозни и продължителни лечения с химически, потискащи терапии, като хормонални препарати, антибиотици, ваксини, психотропни вещества и други. Натоварване с токсични вещества, включително неправилно и нерационално хранене с присъствието на много консерванти, захар, готови продукти, също оказва негативен ефект.

От практиката си съм подбрала безвредни и природни методи, които директно подкрепят здравето на майката и детето:


Включват се хранителна терапия (не диета), детоксикираща хомеопатична терапия и биоактивни хранителни добавки като комплексен подход за пречистване на клетъчно ниво на организма и зареждането му с необходимите хранителни вещества, само част от които са витамините. 
Често не е достатъчно да се приемат само фолиева киселина и комплекс витамини за добра бременност.

Детоксикацията преди самото забременяване води освен до по-лека бременност и по-добро здраве за майката като цяло, и до много по-добри показатели за бъдещата рожба.
Най-често за това са необходими поне 3 до 6 месеца преди забременяването, разбира се, ако няма усложняващи терапии или други обстоятелства.

Всичко, изброено до тук, в голяма степен важи също и за бащата. Най-добре е в подготовката да участват и двамата, това дава мотивация на партньорите и ги сближава.

Подкрепата по време на цялата бременност е също от огромно значение за психическото и физическото състояние на жената и плода. Хомеопатията може да е изключително полезна при остри състояния по време на бременността, за периода преди раждането и за възстановяване след това.

Снимка: Guliver / iStock 
Понякога са подходящи и терапии от областта на eнергийната психология и квантовата медицина, като пренареждане на матрицата, ТЕС, бахова ерапия и други. Тези техники могат много добре да подкрепят емоционалното състояние, да овладеят страховете и тревогите, нормални за всяка жена, преди и след раждането.

Здравето на вашето бебе зависи от много фактори преди самото зачеване и износване да се случат. Осъзнатото отношение към бременността може да допринесе освен за прекрасни емоции, също така и за добро здраве и отличен старт на бъдещия човек.

Наистина, много по-приятно е да растеш в чисто място, където ти предлагат да си вземеш всичко, от което имаш нужда и е спокойно и уютно.

Д-р Весела Попова-Балтова използва комплексен подход, включващ алтернативни лечебни методи: акупунктура, цветотерапия, холистичната нутриционистика и др, прави биорезонансна диагностика и хомотоксикология според индивидуалното състояние и потребности.
Център за холистично здраве и детокс „Хомеоарт

Коментари

Напиши Затвори

Бъди първият, който ще напише коментар.

Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание.

Виж всички коментари
Your Information
Your Comment

Вижте още

Снимка: Getty

Здраве

Синът ми е на 12 години, а носи обувки номер 44

Каква трябва да бъде дължината на ходилото на тази възраст

Снимка: Shutterstock

Здраве

Най-идиотските съвети, които родителите получават

Сайт събра безумни предложения за отглеждане на бебето

Жена пие кафе. Снимка: Shutterstock

Здраве

Дами, не прекалявайте с кафето – може да се простите с бюста си!

Но пък от него има и някои ползи за здравето

По възраст

Снимка: Getty

Здраве

Синът ми е на 12 години, а носи обувки номер 44

Каква трябва да бъде дължината на ходилото на тази възраст

Снимка: Shutterstock

Здраве

Най-идиотските съвети, които родителите получават

Сайт събра безумни предложения за отглеждане на бебето

Жена пие кафе. Снимка: Shutterstock

Здраве

Дами, не прекалявайте с кафето – може да се простите с бюста си!

Но пък от него има и някои ползи за здравето